Політика збору та обробки персональних даних

Ця політика конфіденційності та захисту персональних даних визначає порядок отримання, зберігання, обробки та використання інформації, отриманої в процесі використання сайту reway.com.ua.

Компанія ReWay відповідально ставиться до дотримання права кожного відвідувача нашого сайту на конфіденційність персональних даних та вживає найсучасніших технічних та організаційних заходів для забезпечення високого рівня захисту оброблюваних персональних даних від несанкціонованого доступу.

Використовуючи сайт reway.com.ua, користувач підтверджує, що ознайомився та повністю (однозначно) погодився з умовами даної політики конфіденційності та умовами обробки персональних даних користувача.

Користувач не має права використовувати сайт reway.com.ua, якщо не погоджується з умовами даної політики конфіденційності.

Політика конфіденційності розроблена відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», інших законів та підзаконних нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері захисту персональних даних. Чинна політика конфіденційності стосується лише веб-сайту reway.com.ua. ReWay не контролює та не несе відповідальності за сайти третіх осіб, на які користувач може перейти за посиланнями, доступними на сайті.

Обробка персональних даних здійснюється ReWay лише за згодою суб'єкта персональних даних.

ВИЗНАЧЕННЯ

  • Сайт – веб-сайт reway.com.ua.

  • Ми або Компанія – компанія ReWay.

  • Користувач – відвідувач сайту reway.com.ua.

МЕТА ЗБОРУ ТА ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

Метою обробки персональних даних у системі є зберігання та обслуговування даних контрагентів відповідно до статей 6 та 7 Закону України «Про захист персональних даних». Персональні дані користувача Компанія може використовувати для забезпечення реалізації цивільно-правових відносин, укладених через Сайт, надання/одержання та здійснення розрахунків за придбані товари/послуги відповідно до Податкового кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», а також:

  • реєстрації та авторизації користувача на Сайті;

  • надання Користувачеві доступу до персоналізованих ресурсів Сайту

  • створення облікового запису для здійснення покупок, якщо Користувач дав згоду на створення облікового запису

  • надання Користувачеві ефективної клієнтської підтримки у разі виникнення проблем, пов'язаних з використанням Сайту

  • оформлення та розміщення замовлення на товари та послуги (наприклад оренда техніки);

  • виконання Компанією умов договору купівлі-продажу товару з відривом (договору оферти);

  • доставки товарів, які замовив Користувач;

  • встановлення зворотного зв'язку з користувачем, включаючи направлення повідомлень, запитів щодо використання Сайту, обробки запитів, замовлень, заявок від користувача;

  • визначення місцезнаходження користувача для забезпечення безпеки, запобігання шахрайству;

  • підтвердження достовірності та повноти персональних даних, наданих Користувачем;

  • обробки та отримання платежів, підтвердження податку чи податкових пільг Користувачем;

  • маркетингових цілей;

  • аналізу зручності користування сайтом.

Якщо Користувач погодився отримувати інформацію про нові продукти та спеціальні пропозиції, ReWay обробляє його дані, щоб надіслати йому свою комерційну (рекламну) інформацію, наприклад, про поточні або майбутні програми лояльності, акції, спеціальні пропозиції або розпродажі тощо.

Обробка персональних даних здійснюється відкрито та прозоро із застосуванням засобів та способів, які відповідають певним цілям такої обробки. У разі зміни певної мети обробки персональних даних на нову мету, яка несумісна з попередньою, для подальшої обробки даних власник персональних даних повинен отримати згоду суб'єкта персональних даних на обробку його даних відповідно до зміненої мети, якщо інше не передбачено чинним законодавством України.

ReWay збирає та обробляє ті чи інші персональні дані, залежно від мети обробки, які, загалом, можуть бути такими:

  • ім'я та прізвище Користувача;

  • Адреса електронної пошти

  • підлога (обравши форму звернення пані/пан)

  • адреса доставки;

  • номер телефону;

  • дата народження;

  • інформація про придбання, замовлення, повернення;

  • інформація про підключення, географічне розташування, перегляд (якщо Користувач взаємодіє з Сайтом з мобільного телефону або будь-якого іншого пристрою)

У випадку, якщо Користувач розриває договір та повертає товар належної якості або Компанія задовольняє його скаргу про повернення товару неналежної якості та здійснює повернення коштів безпосередньо на його банківський рахунок, Покупець повинен вказати відповідний номер банківського рахунку, на який Компанія може перерахувати розмір такого повернення.

ПРАВОВІ ПІДСТАВИ ОБРОБКИ ДАНИХ

Для забезпечення захисту персональних даних Користувача ця політика конфіденційності розроблена з урахуванням положень законодавства України, зокрема, Закону України «Про захист персональних даних», Закону України «Про електронну комерцію», Закону України «Про інформацію» та інших нормативно-правових актів.

Компанія обробляє персональні дані користувача лише за наявності його згоди, наданої під час реєстрації на Сайті та створення користувачем облікового запису. При створенні облікового запису, натиснувши кнопку «Продовжити» на сторінці реєстрації (або при оформленні замовлення без реєстрації), Користувач погоджується з політикою конфіденційності та надає згоду на обробку своїх персональних даних. Згода на обробку персональних даних може бути підтверджена шляхом проставлення відповідної позначки у графі, сенс якої чітко виражає згоду на обробку персональних даних та згоду з цією політикою конфіденційності.

Згода на обробку персональних даних є цілком добровільною. Відсутність згоди на обробку персональних даних не дозволяє зареєструватися на Сайті, користуватися обліковим записом, оформляти замовлення товарів чи послуг. Згода користувача надається при оформленні цивільно-правових відносин відповідно до чинного законодавства.

ReWay не перевіряє достовірність наданої Користувачем персональної інформації та не здійснює контроль за її актуальністю. ReWay виходить з того, що користувач надає достовірну інформацію та підтримує цю інформацію в актуальному стані. Всю відповідальність, а також можливі наслідки за надання недостовірної, неточної, неповної, неправдивої чи неактуальної інформації несе Користувач.

Забороняється обробка персональних даних про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, а також дані, що стосуються здоров'я або статевого життя (особливі категорії даних). Обробка персональних даних Користувача здійснюється без обмеження терміну будь-яким законним способом, у тому числі в інформаційних системах персональних даних з використанням засобів автоматизації або без використання таких засобів. Ця політика конфіденційності є обов'язковою також для застосування відповідальною особою та співробітниками Компанії, які безпосередньо здійснюють обробку та/або мають доступ до персональних даних у зв'язку з виконанням своїх посадових обов'язків. 

У зв'язку з обробкою персональних даних Користувач (суб'єкт персональних даних) має право:

  • знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника або розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених чинним законодавством України;

  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, включаючи інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

  • на доступ до своїх персональних даних;

  • отримувати не пізніше ніж за 30 календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених чинним законодавством України, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

  • пред'являти мотивовану вимогу власнику персональних даних з відмовою в обробці своїх персональних даних;

  • пред'являти мотивовану вимогу про зміну або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно або є недостовірними. Також, право відкликати свою згоду на збирання та обробку персональних даних у будь-який час без зазначення причин. Запит може бути про відкликання згоди на обробку частково, наприклад, відкликання згоди на отримання комерційної інформації, або про відкликання згоди на обробку повністю. У разі відкликання згоди на обробку персональних даних, повністю обліковий запис видаляється, а дані більше не обробляються. Відкликання згоди не вплине на досконалу діяльність;

  • на захист персональних даних від незаконного оброблення та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням або несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, які є недостовірними або ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи або юридичної особи ;

  • звертатися зі скаргами на обробку персональних даних до уповноважених органів або до суду;

  • застосовувати засоби правового захисту у разі порушення законодавства про захист персональних даних;

  • вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

  • відкликати згоду на обробку персональних даних;

  • знати механізм автоматичного оброблення персональних даних;

  • на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Компанія зобов'язана інформувати користувача про вжиті дії не пізніше ніж протягом 1-го (одного) календарного місяця з дати отримання кожного із запитів Користувача.

Термін дії згоди на обробку персональних даних є необмеженим. У будь-якому випадку, термін зберігання персональних даних буде залежати від цілей та цілей обробки, які наводяться в цій політиці конфіденційності.

ReWay зберігає дані користувача до видалення облікового запису Користувача на Сайті. Обліковий запис користувача може видалятися на його запит, а також у разі відкликання згоди Користувача на обробку персональних даних, відмови від обробки персональних даних або вимоги про їх видалення.

У системах Компанії збережеться лише архівна інформація, пов'язана із збереженням даних про, наприклад, транзакції, будь-які претензії, які Користувач може мати, зокрема, протягом встановленого нормативно-правовими актами гарантійного строку або згідно з законодавством, що регламентує діяльність Компанії.

Після того, як Користувач (суб'єкт персональних даних) не є Користувачем сайту, видаляючи обліковий запис на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються. 

ReWay може доручити обробку персональних даних діловим партнерам, якщо це необхідно для здійснення транзакцій, наприклад, для підготовки товарів, які замовив Користувач, а також для відправлення товарів або передачі комерційної інформації (останнє стосується тих користувачів, які погодилися отримувати комерційну інформацію), або для інших цілей, досягнення яких потрібне для належного виконання замовлень Користувача.

Персональні дані Користувача можуть бути передані уповноваженим органам державної влади України лише на підставах та у порядку, встановленому чинним законодавством України.

Користувач погоджується з тим, що Компанія має право передавати персональні дані третім особам, зокрема кур'єрським службам, організаціями поштового зв'язку, операторам електрозв'язку, афілійованим юридичним особам та фізичним особам-підприємцям з метою їх обробки, банківським установам, фінансовим установам, іншим третім особам. , за умови дотримання такими особами вимог чинного законодавства України щодо захисту персональних даних (без додаткового погодження та повідомлення суб'єкта персональних даних під час їх передачі). Також Користувач дає дозвіл зазначеним фінансовим установам на доступ до інформації про кредитну історію користувача, що міститься в будь-якому бюро кредитних історій України.

Порядок доступу до персональних даних третім особам визначається умовами згоди Користувача (суб'єкта персональних даних) на обробку цих даних, наданого власнику персональних даних, або відповідно до вимог закону.

Доступ до персональних даних користувача третій особі не надається, якщо зазначена особа відмовляється взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» або не може їх забезпечити.

Для роботи Сайту використовуються файли cookie. Файли cookie - це невеликі файли, які дозволяють пристроям, які користуються Користувачем для перегляду веб-сторінок (наприклад, комп'ютер, смартфон), зберігати деяку інформацію про його пристрій. Інформація, записана у файлах cookies, використовується, наприклад, у рекламних та статистичних цілях та для адаптації сайту до індивідуальних потреб Користувача. Він може змінити налаштування файлів cookie у своєму веб-браузері. Якщо налаштування залишаться незмінними, файли cookie будуть зберігатися. Зміна налаштувань cookies може обмежити функціональність сайту.

Користувач може керувати та/або видаляти, обмежувати або блокувати cookies файли з Сайту у будь-який час шляхом модифікації конфігурації веб-браузера. Якщо Користувач не бажає використовувати cookies файли на Сайті, Користувач повинен спочатку відключити cookies файли у своєму веб-браузері. Продовжуючи користування Сайтом, Користувач приймає політику Компанії щодо використання cookies файлів.

Компанія поважає конфіденційність персональних даних Користувача та докладає всіх зусиль, використовуючи сучасні технології, для забезпечення захисту персональних даних Користувача.

Усі фізичні, електронні та управлінські заходи вживаються для забезпечення безпеки системи Сайту. Усі дані зберігаються та резервуються на захищених серверах.

Дані, отримані на Сайті, передаються через https, що забезпечує безпечну передачу даних.

ReWay має право вносити зміни до політики конфіденційності в односторонньому порядку.

Політика конфіденційності із внесеними змінами набирає чинності з моменту її розміщення на Сайті, якщо інше не передбачено новою редакцією політики конфіденційності.

Всі пропозиції, зауваження та питання щодо політики конфіденційності надсилаються на електронну адресу info@reway.com.ua.